duminică, 22 aprilie 2012

Peste tot in jurul meu oamenii vorbesc prea mult. Spun ca nu au timp pentru nimic... si totusi insista sa se implice in vietile celorlalti. Cuvinte grele, vorbe rautacioase. Fara temei. Oamenilor, de asemenea, nu le poti schimba parerea, indiferent ca sunt orgoliosi sau nu. Nu au mandrie sau convingerea ca au dreptate, ci doar vor sa demonstreze ceva. Ca ei sunt "intr-un fel anume". Ma intreb cateodata daca acesti oameni despre care vorbesc nu s-au gandit ca poate trebuie sa se construiasca pe sine insasi mai intai. Exact ca si cum ai construi o casa. Poate nu ne nastem cumva, poate trebuie sa devenim cumva. Asa cum vrem noi si nu cum vor ei
E greu sa fii bun si sa incerci sa oferi vorbe frumoase sau caldura, pentru ca vei primi o ura mascata in schimb. Ca vrei sa faci un bine sau nu, vei primi doar un zambet fals si o critica dura. Daca spui lucrurilor pe nume in incercarea de a spune ce simti tu sau cum privesti tu o anumita situatie, oamenii din jurul tau se vor simti jigniti. Totusi, nu ceda niciodata. Nu te pierde pe tine. Nu pe tine te urasc, se urasc pe sine. Cuvintele tale poate doar le amintesc de anumite defecte ori greseli. Iar ranile lor sunt cu atat mai dureroase cu cat au fost ascunse in trecut, cu cat au fost ignorate si nu acceptate. Asa ca fa bine si pastreaza orice idee pentru tine. Pastreaz-o inauntrul tau, astfel incat sa ramai tu acelasi om curat, dar nu o spune si celor din jur. Indiferent ca e menita sa faca un bine, va fi privita ca cel mai mare rau. 
Atunci cand ei vor incerca sa te descurajeze, pastreaza-ti curajul. Pentru ca niciun om nu e mai presus de visele tale. Nicio parere, niciun sfat, niciun cuvant, fie el si bine intentionat. Daca iti doresti ceva din inima, poti muta muntii din loc. Daca nu ma crezi, incearca. 
Oamenii spun multe si de fapt nu comunica nimic. Conteaza doar cei care au puterea de a te opri in loc cu o privire.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu